2016 HOK-Elanto

HOK-Elanto on yksi Suomen suurimmista ravintolatoimijoista ja yksi tärkeimmistä asiakasryhmistä on ulkomaalaiset matkailijat. Suomen satavuotisjuhlavuotena 2017.

Millaisilla keinoilla HOK-Elannon ravintolat voisivat tuoda suomalaisuutta esille tuotteissaan ja palveluissaan erityisesti ulkomaalaisille matkailjoille?‍

Haaste

Testattuja palvelukonsepteja HOK-Elannon todellisille asiakkaille, esimerkiksi ruoka-annoksia, palvelukohtaamisia ja opasteita.

Lopputulos

Suomen satavuotisjuhlavuodesta 2017 ennustettiin matkailun ennätysvuotta Helsingille. Haasteenamme oli selvittää mikä ulkomaalaisia matkailijoita suomalaisuudessa kiehtoo ja millä keinoilla HOK-elannon ravintolat voisivat tuoda näitä teemoja esille palveluissaan?

Mukana oli neljä helsinkiläistä ravintolaa: Kappeli, Salve, Zetor ja Kaarna. Kaikissa näissä ravintoloissa suomalaisuus näyttäytyy eri tavoilla merimieshenkisyydestä maaseututunnelmaan.

Palvelumuotoilussa ei tiedetä etukäteen lopputulosta, sillä se syntyy asiakkaiden syvällisen ymmärtämisen jälkeen. Palvelumuotoilutiimit selvittivät mistä eri matkailijaryhmät ovat kiinnostuneita havainnoinnin, haastatteluiden ja yhteisideoinnin keinoin. Ideoiden pohjalta valmistettiin prototyyppejä, esimerkiksi ruoka-annoksia, palvelukohtaamisia tai opasteita, joita testattiin eri ryhmillä. Nämä siirtyivät HOK-Elannolle palvelukonsepteiksi valmiina todellisia asiakkaita varten.

Lue lisää palvelumuotoilumme mahdollisuuksista